Ryhmät

Mikkelin Luistelijoissa  painotus on kilpaurheilussa, mutta tarjoamme valmennusta myös harrastajaryhmissä. 

Valmennusryhmiä on eri tasoisille luistelijoille ja ryhmästä toiseen edetään taitojen kehittyessä. Kehitys- ja kilparyhmiimme noustaan useimmiten luistelukoulumme kautta.

Harjoittelumäärä suhteutetaan luistelijoiden ikään, taitotasoon ja tavoitteisiin.  
Kilparyhmissä luistelijilta ja heidän huoltajiltaan vaaditaan sitoutumista lajiin, sillä taitojen karttuminen vaatii kurinalaista ja pitkäjänteistä harjoittelua.

Lajissa edetään valmentajien arvion mukaisesti. Linjauksia ohjaavat Suomen taitoluisteluliiton suositukset sekä testijärjestelmä. Huomioimme luistelijan yksilöllisen kehityksen ja kokonaisvaltaiset valmiudet edetä lajissa. Tarkoituksena on tarjota jokaiselle luistelijalle sillä hetkellä paras mahdollinen harjoitusryhmä.


Luistelukoulu

on tarkoitettu kolmesta ikävuodesta eteenpäin lapsille, jotka haluavat oppia luisteleman. Luistelukoulusta voi siirtyä joko kilpailuihin tähtäävän yksinluistelun kilparyhmiin tai harrastajaryhmiin.


KRISTALLIT

on tarkoitettu luistelusta innostuneille 4-6-vuotiaille lapsille, jotka haluavat luistella enemmän ja oppia lisää luistelusta.

Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa jäällä, toisen jääharjoituksen yhteydessä on lajinomainen oheisharjoitus. 

Kristallit-kehitysryhmä kuuluu osaksi seurallemme myönnettyä Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea, jonka tarkoituksena on tarjota luistelua mahdollisimman monelle innostuneelle ja taitavalle pikkuluistelijalle.

Ryhmästä siirrytään taitojen karttuessa valmentajien suosituksesta iän- ja taitotason mukaisiin ryhmiin joko kilpa-tai harrastepolulle.Kilparyhmien K1e, K1a, K2a ja K2b 

luistelijat osallistuvat yksinluistelun kansallisen ja kansainvälisen tason A ja B sarjojen kilpailutoimintaan.


K2c ja K2d

ovat kilpapainotteiset harrastajaryhmät, jonka luistelijat kilpailevat aluesarjoissa.


K3

eivät vielä kilpaile mutta ovat yksinluistelun kilpapolulla.


Harrasteryhmät H 1 ja H2

on tarkoitettu luistelusta innostuneilla lapsille ja nuorille, jotka eivät välttämättä halua kilpailla. Halutessaan he voivat kilpailla taitajat-sarjassa. Kilpailevat luistelijat luistelevat ryhmässä H1.


H3

ryhmä on tarkoitettu alakouluikäisille luistelun aloittaville uusille harrastajille. Ryhmään voi siirtyä myös luistelukoulusta. 

Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa jäällä. 

H3-ryhmä kuuluu osaksi seurallemme myönnettyä Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea, jonka tarkoituksena on tarjota luistelua mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle. 

Ryhmästä on mahdollisuus siirtyä valmentajan suosituksesta seuran muihin ryhmiin ikä ja taitotaso huomioiden.
Hyvä tietää:

Valmentaja tekee päätöksen kun  lapsi/nuori on valmis aloittamaan kilpailemisen.