top of page
pexels-tima-miroshnichenko-6015981_edited_edited.jpg

Luistelukoulu

Luistelukoulu on paikka, josta luisteluharrastus aloitetaan. Luistelukouluun ovat tervetulleita kaikki 3-vuotta täyttäneet lapset taitotasoon katsomatta.

Luistelukoulun tavoite on mahdollistaa jokaiselle lapselle oman innostuksen ja edellytysten mukainen taitotaso. Haluamme opettaa lapsille luistelun perustaidot (eteen- ja taaksepäin luistelu, liukuminen, jarruttaminen & turvallinen kaatuminen) sekä innostaa oppimaan uutta leikkejä, pelejä ja musiikkia hyödyntäen. Oheisharjoitusten tavoitteena on vahvistaa monipuolisia liikunnallisia perustaitoja. Keskeisin tavoite on kuitenkin löytää liikunnan ilo ja pitää hauskaa!

Suomen Taitoluisteluliiton kouluttamat ammattitaitoiset valmentajamme sekä innokkaat ja iloiset ohjaajamme pitävät huolen siitä, että jokainen lapsi saa taitotasonsa mukaista opetusta.

Lisätietoja antaa seuramme päävalmentaja Tero Hämäläinen


Sähköposti: tero.hamalainen.ml@gmail.com

Luistelukoulu on alkanut, mutta mukaan mahtuu vielä!

Harjoitusajat

Luistelukoulussa on kaksi eri ryhmää:

Keskiviikko klo 17:10 - 18:00

Lauantaina klo 9:10 - 10:00 


jääharjoituksen jälkeen on ohjattu oheinen.
Liigan pelit voivat vaikuttaa siihen, että välttämättä oheista ei ole jokaisella kerralla, niillä viikoilla oheista ei ole kummallakaan ryhmällä.
 

Ilmoittautuminen

Luistelukouluryhmien toiminta on jaettu kevät- ja syyslukukausiin. Mukaan toimintaan voi kuitenkin tulla milloin tahansa, myös kesken lukukauden. Luistelukoulussa sopiva ryhmä määrittyy aina lapsen iän, osaamisen ja innokkuuden kautta.

Ilmoittautumisen jälkeen saat MyClub- aktivointiviestin. Lapsen tili tulee aktivoida, jotta tiedotteet ja viestit saapuvat perille. Tätä kautta myös ilmoitetaan osallistumisen / poissaolo jokaiselle kerralle erikseen.

Huom! Hankimme kaikille luistelukoululaisille vakuutuksellisen luistelukoululisenssin. Jotta voimme hankkia lisenssin, tarvitsemme lapsen tiedot Hoika-palveluun. Vakuutus kattaa harjoituksissa sattuneet tapaturmat. Vanhempien on tärkeää pitää huolta siitä, että luistelijan yhteystiedot ovat ajantasalla.

Lisätietoja vakuutuksesta ja toimintaohjeet tapaturman sattuessa, löydät Taitoluisteluliiton sivuilta.

Sekä  Hoika- että myClub-palvelusta lähetämme infokirjeen jokaiselle ilmoittautuneelle.

Luistelukoulun jälkeen

Luistelukoulusta luistelijat voivat jatkaa harrastusta taitoluistelun kehitysryhmään Kristallit tai harrastepuolen kehitysryhmään H3.
Valmentajat seuraavat luistelijoiden kehitystä kauden aikana ja suosittelevat siirtymistä kehitysryhmiin. Luistelijalla on mahdollisuus käydä testaamassa molempia kehitysryhmiä ennen lopullista päätöstä ryhmään siirtymisestä.

Lisätietoa kehitysryhmistä

Maksut

Luistelukoulun maksu kevätkaudella on 90€ ja se laskutetaan myClubin kautta alkuvuoden aikana.

Lisäksi laskutamme seuran jäsenmaksun;

  • jäsen 35€

  • perhejäsen 45€

Varusteet

Luistelukoululaisen varusteet:

  • Tukevat ja hyväkuntoiset luistimet

  • Lämpimät ja joustavat vaatteet, sekä hanskat

  • Kypärä on pakollinen (kypärässä olisi hyvä näkyä lapsen nimi ja ikä, esimerkiksi maalarinteippiin kirjattuna)

  • Muoviset luistinsuojat kopista jäälle ja takaisin siirtymiseen

Luistelukoululaisten harjoitteluun sopivat niin kauno- kuin taitoluistimetkin, mutta myös jääkiekkoluistimet käyvät myös.

Kaunoluistimia saa lähes kaikista suurimmista marketeista ja urheiluliikkeistä. Taitoluistimia myydään joissain urheiluliikkeissä sekä taitoluistimien erikoisliikkeissä.

Luistinkenkä ei saa olla liian iso eikä liian pieni. Luistimen tulee olla etenkin nilkasta tukeva, jotta harjoittelu onnistuu. Myös terien kunto on hyvä tarkistaa ennen jäälle tuloa. Tylsillä luistimilla luistelu on hankalampaa. Luistinten terät tulee kuivata aina käytön jälkeen. Kovia muovisuojia käytetään vain, kun luistimilla liikutaan jään ulkopuolella, eikä teriä saisi säilyttää niissä.

Harjoittelu on mielekkäämpää silloin, kun varusteet ovat kunnossa!

Tervetuloa mukaan toimintaan!
bottom of page