top of page
1DX_8187.jpg

Seura

Mikkelin Luistelijat ry (ML)


on perinteikäs seura, joka on järjestänyt taitoluistelutoimintaa jo yli 60 vuoden ajan. Luistelijoita seurassamme on  tällä hetkellä noin 40 luistelijaa, kun otetaan huomioon myös luistelukoululaiset.

Suurin osa luistelijoista on lapsia ja nuoria.

Seuralla on päätoiminen päävalmentaja ja hänen tukenaan toimivat apuvalmentajat ja ohjaajat. 

Mikkelin Luistelijat ovat saaneet vuonna 2018 Olympiakomitean Tähtiseura-arvon!

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma.
Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja
tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä, vastuullisesta ja inhimillisestä toimintatavasta. Se
vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

Visio, missio ja arvo

Visio

Mikkelin luistelijat tunnetaan seurana  jossa koko seuran jäsenistöllä ja valmentajilla on vahva sitoutuminen toimintaan.  Valmennus on ammattimaista ja sen mahdollistaa vankka osaaminen ja sen ylläpito. Lajin kiinnostavuus on nousussa ja luistelijamäärät vakiintuneella tasolla jatkuvuuden, vahvan talouden ja seurankehittämisen ansiosta. 


Missio

Mikkelin Luistelijat ry:n tarkoituksena on kasvattaa luistelijamäärää sekä tuottaa menestyviä urheilijoita sekä tarjota laadukasta  ja ammattitaitoista valmennustomintaa kaiken ikäisille ja tasoisille harraste- sekä kilpaluistelijoille. Seuran pyrkimys on kehittää seuraa ja seuratoimintaa lasten ja nuorten parhaaksi.


Arvot

Mikkelin Luistelijat ry:ssä noudatettavat arvot ovat:

Toisten huomioonottaminen
- Huomioidaan toiminnassa toinen toisemme niin aikuisen kuin lasten kesken.  Lapsia ohjataan jo pienestä asti  toimimaan erilaisten ihmisten kanssa.

Vastuullisuus
- Jokaisella ryhmällä on koulutetut ja valmennukseen sitoutuneet ohjaajat ja valmentajat. Kaikilla ryhmillä on kausisuunnitelmat ja tavoitteet. Tarkoitus ei ole tehdä lapsesta taitoluistelijaa keinolla millä hyvänsä, vaan huolehditaan että jokainen saa luistella omien taitojen ja motivaation puitteissa itselleen sopivassa ryhmässä.

Tasa-arvo
- jokainen luistelija saa opetusta yhtä paljon ja omalla kehitystasollaan. Seurassa jokainen harjoitusryhmä ja luistelija koetaan yhtä tärkeänä.

Terveellisten elämäntapojen tukeminen
- Harjoittelu suunnitellaan niin, ettei siitä tulisi luistelijalle liian kuormittavaa. Huolehditaan siitä, että oheisharjoittelu tukee lajiharjoittelua monipuolisesti. Vanhemmat huolehtivat, että lapset saavat monipuiolista ravintoa ja riittävästi lepoa.

Kasvun tukeminen
- Kauden suunnitelussa huomioidaan eri kehitysvaiheet. Harjoituksissa pyritään tukemaan lapsen kehittymistä myös yksilöinä. Kasvua tuetaan positiivisella ja hyväksyvällä ilmapiirillä. Valmentajat antavat palautteen positiivisessa valossa virheitä korostamatta. Kaikkia kannustetaan harrastuksessa eteenpäin.

Taitoluistelu harrastuksena

Taitoluistelun kautta lapsi saa monipuolisen liikunnallisen harrastuksen ja taiteeellinen kehitys tapahtuu kuin itsestään, harrastuksen myötä  lapsi saa myös uusia ystäviä.

Taitoluistelussa yhdistyvät urheiluun taiteellisuus, rytmi, voima, nopeus ja esittämisen oivallus. Se on monipuolisuudessaan erinomainen laji niin kilpailijalle kuin harrasteluistelijallekin. Tärkeintä on, että lapsi nauttii luistelusta ja että hänellä on jäällä hauskaa. Taitoluistelun parissa lapsi oppii luistelemaan, mutta taitoluistelu harrastuksena opettaa lapselle myös pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä.

Taitoluistelun  eri elementit ja osa-alueet  eivät ole helppoja ja niitä pitääkin harjoitella ahkerasti.  Harjoituksissa opetellaan asioita pilkottuna pieniin palasiin. Niin onnistumisen elämyksiä koetaan lähes jokaisella harjoituskerralla. Onnistumisten kautta lapsen itsetunto kasvaa: lapsi saa palautetta juuri omasta toiminnastaan ja oppimisestaan. Liikunnan ja esittämisen riemun kokemiseen kaikilla lapsilla on mahdollisuus jo alkeisryhmistä alkaen ikään ja taitotasoon katsomatta.

Mikkelin Luistelijoissa luisteluharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä vain, jokaiselle löytyy varmasti sopiva ryhmä!

Luistelijoiden vanhempien rooli on hyvin merkittävä harrastuksessa, sekä luistelijoiden harrastuksen tukemisessa että seuran tapahtuma- ja talkootoiminnassa.

Tavataan jäähallilla!
bottom of page