Lisenssiasiaa H-ryhmäläisille

7.8.2017

Tälle vuonna merkittävin muutos edelliseen vuoteen on se, että myös harrastajaluistelijoilla tulee olla liiton lisenssi.

Seuroilta on tullut liittoon kysymyksiä asian tiimoilta, olemme keränneet ne allaolevaan Q&A osioon, josta toivomme olevan teille apua asian selkeyttämiseksi ja eteenpäin kommentoimiseksi

Q: Meillä on tähän asti otettu luistelukoululaisille ryhmävakuutus, joka on kuulunut kausimaksuun. Onko meidän pakko ottaa heille nyt tuplavakuutus?

A: Ei ole. Lisenssi ja vakuutus ovat eri asia. Tarjolla on kaikissa lisenssiryhmissä myös vakuutuksettomat lisenssit.

Q: Miksi liiton lisenssi on edullisempi vakuutuksen yhteydessä?

A: Liiton sääntöjen mukaan jokaisella luisteluseurassa luistelevalla tulee olla vakuutus joka kattaa niin valmennuksen kuin kilpailutilanteetkin koti – ja ulkomailla. Liiton ensisijainen tavoite on, että vakuutusten hinnat pysyvät edullisina kaikille urheilijoille. Tämän vuoksi olemme tehneet yhdistelmätarjouksen vakuutuksellisen lisenssin hankkijoille.

Q: Miksi myös harrastajien tulee ostaa liiton lisenssi?

A: Pääsääntöisesti siihen on kaksi tärkeää syytä. 1) Saamme selville lajin todellisten harrastajien määrän seuroissa. Harrastajien lukumäärä on asia, jonka vaikuttaa suoraan lajiliitoille jaettavan tuen määrään. 2) Meillä on jatkuvana tavoitteena saada osaavia ja koulutettuja ohjaajia ja valmentajia. Se on ehdoton edellytys sille, että saamme laadukasta toimintaa jatkossakin lajin harrastajille. Puhumattakaan siitä, että tällä on merkittävä vaikutus myös luistelijan kehittymisen kannalta jo harrastuksen alkumetreiltä. Tämän vuoksi harrastajalisensseistä kertyvää tuloa on tarkoitus kierrättää jatkossa takaisin seuroihin päin kompensoimalla merkittävästi ohjaajakoulutuksia ja järjestämällä niitä riittäviä määriä. Taitoluistelu on ainoa jäälaji, jossa on ammattivalmentajat – ja ohjaajat jo luistelukoulusta alkaen.

 

Mikkelin Luistelijoiden johtokunta on linjannut, että H2-ryhmäläiset lisätään luistelukoululisenssin piiriin, tästä tullaan ottamaan vanhempiin yhteyttä erikseen.