Susanna Palokangas

Olen Susanna Palokangas ja aloitin Helmikuussa 2020 Mikkelin Luistelijoissa valmentajana ja Elokuussa 2020 Mikkelin Luistelijoiden päävalmentajana. Oma luistelu-urani alkoi 5-vuotiaana Vaasan Luistinkerhossa, jota edustin koko kilpaurani ajan. Oman urani huippuhetkiä olivat debytanttien kultafinaali ja SM-noviisien hopeafinaalipaikka.

15-vuotiaana muutin Vierumäelle Suomen Urheiluopistolle opiskelemaan kaksoistutkinnolla liikuntaneuvojaksi ja harjoittelemaan Berit Kaijomaan ja Riina Valton oppiin taitoluistelua. Vierumäellä opiskeluaikanani sain mahdollisuuden työskennellä STLL:n eri leireillä, NDP-leireillä sekä toimia mm. kilpailukoordinaattorina taitoluistelun Vierumäki Cupissa. Olen myös suorittanut STLL:n 1 ja 2-tason valmentajakoulutukset sekä koreografikoulutuksen opiskelujeni aikana. Tärkeimmäksi lajikoulutukseksi nostaisin kuitenkin sen valmennusopin ja osaamisen, jonka sain taitoluisteluvalmentajiltani omien sekä ryhmäni harjoitusten aikana. Omat harjoitukset olivat samalla oppitunti valmennuksesta.

Joulukuussa 2019 valmistuin Liikunnan- ja terveystiedon, sekä valmennuksen kandidaatiksi Averett Universitystä Yhdysvalloista.

Valmentajana minulle on tärkeää kehittää luistelijoille hyvä ja taloudellinen perusluistelutekniikka, joka on avain kaikkien taitoluistelussa harjoiteltavien taitojen oppimiseen. Lisäksi minulle on tärkeää, että luistelijat oppivat ilmaisemaan itseään ja esiintymään juuri omalle itselleen sopivalla tavalla sekä nauttimaan taitoluistelusta täysillä.

Kaudella 2020-2021 vastuuryhminäni ovat K1, K3 ja H3.